De beste tips voor linkbuilding

2023-07-05
Adbull

Met kwalitatieve backlinks vergroot je de kans om een hoge positie in Google te behalen. Het proces van het verkrijgen van deze links wordt linkbuilding genoemd. Als je dit zelf doet dan zijn de linkbuilding kosten niet hoog. Het is echter belangrijk om te onthouden dat backlinks niet alleen bedoeld zijn om hoger te scoren. Ze dienen ook om meer bezoekers naar je website te trekken en om de bekendheid van je merk te vergroten (branding). In dit artikel geven we je de beste tips om te starten met linkbuilding.

Backlinks

Met goede en waardevolle backlinks vergroot je de kans om hoog in de zoekresultaten van Google te staan. Met white label seo kun je dit allemaal uit handen geven. Het proces waarbij je deze links verkrijgt, heet linkbuilding. Het is echter belangrijk om te onthouden dat backlinks niet alleen bedoeld zijn om hoger te scoren in Google. Ze helpen ook om meer mensen naar je website te trekken en om je merk bekender te maken. Voordat je op zoek gaat naar manieren om backlinks te krijgen, is het wel belangrijk om een website te hebben die de moeite waard is om te bezoeken en waar anderen graag naar willen linken. 

Gastbloggen

Bij gastbloggen schrijf je een blog die op een andere website wordt geplaatst. In die blog mag je een link naar je eigen website zetten. Maar gastbloggen kost meer tijd en moeite dan gewoon om een link te vragen of te kopen. Grote websites vinden het juist fijn als je een waardevolle blog schrijft die nuttig is voor hun lezers. Ze kunnen ook merken of je alleen maar een link probeert te krijgen of niet. Daarom is het slim om eerst een goede relatie op te bouwen met de eigenaar van de website, zodat ze het goed vinden om een link in je gastblog te plaatsen.

Creëer goede content

Het is belangrijk om te investeren in het maken van goede en waardevolle content. Sommige bedrijven besteden namelijk geen tijd en moeite aan linkbuilding, maar toch krijgen ze veel waardevolle backlinks. Hoe doen ze dat? Ze schrijven content die erg goed en nuttig is, waardoor bezoekers het waarderen en de link delen op sociale media of op hun eigen websites. Daarom zie je vaak dat nieuwswebsites hoog in de zoekresultaten van Google staan als je zoekt naar bepaalde onderwerpen.

Koop geen links

Heb je wel eens een e-mail gekregen waarin ze vragen of je een link wilt kopen op een verdachte website? Doe dat niet. En ruil ook geen gratis links met andere websites, alleen maar om meer links naar jouw website te krijgen. Vaak willen ze dat jij naar website A linkt, terwijl jij een link vanaf website B krijgt. Maar website B heeft meestal een slechte reputatie, terwijl website A betere links krijgt. Uiteindelijk levert dit niets op en kan het zelfs slechte gevolgen hebben.